Menu

Organizovan javni trening na otvorenom za građane Brčkog Istaknuto

 

Trkačko-rekreativni klub „Majevica Brčko“ organizovao je danas u gradskom parku u Brčkom prvi javni trening za građane.

– Cilj nam je da promovišemo zdrav način života i rekreacije i nadamo se da ćemo vremenom okupiti veliki broj građana- rekao je Željko Novaković iz kluba „Majevica Brčko“.

Na prvi javni trening došla su djeca i odrasle različite životne dobi koji su podjeljeni u nekoliko grupa radili vježbe, hodali i trčali, a potom razgovarali o potrebi razvijanja zdravih životnih navika.

Među građanima okupljenim na javnom treningu bila je i Verica Teslić. Iako u devetom mjesecu trudnoće došla je sa porodicom da isprati i podrži ovu aktivnost koju smatra veoma korisnom.

– Ovo je jako lijepo, zanimljivo i korisno – rekla je Verica i pozvala sve koji mogu da dođu na javni trening koji će se održavati svakog vikenda.
Bogdan Bratić član Trkačko-rekreativnog klub „Majevica Brčko“ rekao je da je javni trening jedan u nizu načina i nastojanja ovog kluba da animaraju građane, podstaknu ih da izađu u prirodu i da kroz druženje i zabavu njeguju zdrav način života i duh zajedništva.

Podsjetio je da su krajem prošle godine organizovali trku Djeda Mrazova u Brčkom i da su prilog od te humanitarne akcije uplatili za nabavku opreme djeci sa posebnim potrebama. Najavio je da će uskoro, 7. marta organizovati trku na osam kilometra pored Save, kao i rekreativnu trku na dva kilometra.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com