Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

 

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Brčko: Održano međuškolsko takmičenje iz maternjih jezika i vjeronauke Istaknuto

skoll9Druga osnovna škola, područna škola u Grčici proteklog je vikenda bila domaćin međuškolskog takmičenja iz predmeta maternji jezici i vjeronauka za učenike svih osnovnih škola Brčko distrikta. Ovo je prvo od nekoliko takmičenja koja će biti održana u naredna tri mjeseca.

„Jedanaesti put po redu, u Brčko distriktu se realizuje kalendar školskih takmičenja u kojem je protekle subote održano takmičenјe u devet kategorija i šest nastavnih predmeta“, kazala je Mara Matkić šefica Pododjela za osnovno obrazovanje u Vladi Distrikta.

 

Objavljeni rezultati takmičenja pokazuju da je najuspješnija bila Druga osnovna škola čiji učenici su osvojili četiri prva mjesta i to iz predmeta Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost, Pravoslavna vjeronauka za deveti razred i Katolička vjeronauka za šesti rared. Osma osnovna škola je osvojila dva prva mjesta i to iz predmeta Bosanski jezik i književnost i Islamska vjeronauka. Četvrta osnovna škola jedno prvo mjesto iz Pravoslavne vjeronauke. Treća osnovna škola jedno prvo mjesto iz predmeta Islamska vjeronauka i Deseta osnovna škola prvo mjesto iz Katoličkog vjeronauka.

 

Međuškolska takmičenja se nastavljaju u martu u sportskim disciplinama, zatim u aprilu provjerama iz Matematike, Fizike, Engleskog jezika, Biologije i Geografije.

 

Mara Matkić ističe da osim sudjelovanja na međuškolskim takmičenjima unutar Brčko distrikta, ovdašnji osnovci sve češće odlaze i na državna ali i međunarodna takmičenja gdje bilježe značajne rezultate i uspjehe

Završna smotra svih pobjednika u ovogodišnjim međuškolskim takmičenjima na području Brčko distrikta bit će upriličena krajem maja mjeseca.

 

Izvor: radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com