Menu

Brčko: Fondacija porodice Bećirević promovisala nove stipendiste Istaknuto

fondacFondacija porodice Bećirević je sinoć u Brčkom upriličila svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju sa deset uspješnih studenata iz tog grada.

Prema riječima predsjednice Fondacije dr. Samre Karamujić Fondacija porodice Bećirević već drugu akademsku godinu stipendira mlade Brčake.

 

“Ove godine smo odlučili da svečanost dodjele stipendija upriličimo uoči Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. To je naš doprinos obilježavanju ovog važnog datuma. Fondacija dodjeljuje deset stipendija, u ukupnom iznosu po 2.000 KM po studentu. Ovom prilikom pozivamo naše sugrađane da podrže ovu plemenitu ideju jer znamo da je obrazovanje naše omladine najbolja investicija. Stipendirajući napredne učenike i studente Fondacija nastoji pomoći u formiranju kvalitetnih kadrova koji će u budućnosti imati trajnu obavezu da stručno pomažu svome gradu” – izjavila je dr. Karamujić.

 

Osim potpisivanja ugovora sa studentima, na svečanosti su predstavljene aktivnosti i promotivni katalog Fondacije porodice Bećirević.

 

(radio brcko)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com