Menu

Na pomolu rješenje za novu divlju deponiju smeća u Grčici Istaknuto

040320 grcica smetljiste 1 642x336Prije dvije godine inspekcijske službe Brčko distrikta naložile su uklanjanje divlje mini- deponije smeća i ograđivanje parcele preko puta ambulante i zgrade mjesne zajednice u Grčici. U međuvremenu, ograda je srušena, a građani ponovo u taj prostor bacaju otpad, što može izazvati zarazu i epidemiju, uz ružnu sliku koju ostaje u oku posmatrača.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta kazao je da ovaj problem postoji već nekoliko godina, a njegovo rješenje usložnjava činjenica da je predmet na sudu, a Pravobranilaštvo je pokrenulo postupak vraćanja u posjed te parcele.

 

Vedran Jovičić, povjerenik MZ Grčica izjavio je da su inspekcijske službe prije dva dana obaviještene o problemu nelegalne mini-deponije smeća u Grčici, i da će ovaj problem sa deponijom i ograđivanjem parcele u najbržem mogućem roku biti riješen.

 

On je najavio mogućnost rješenja sudskog spora oko ovog zemljišta u narednoj godini.

 

U konačnici bi se na tom mjestu trebao nalazi Stambeno – poslovni centar Grčica, kako je prvobitno bilo i zamišljeno.

 

Jovičić je još jednom apelovao na građane, ali i na privredne subjekte, da ne bacaju smeće i odlažu otpad na ovu parcelu, jer to nepotrebno opterećuje živote građana Grčice koji stanuju blizu deponije, ali i okoline, s obzirom da je preko puta sporne parcele smještena područna ambulanta.

 

http://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com