Menu

JP Komunalno Brčko: U toku akcija isključenja neredovnih platiša sa elektro mreže Istaknuto

800x600 Iskljucenje strujeJP „Komunalno Brčko“ obavještava kupce električne energije da je u toku akcija isključenja neredovnih platiša sa elektrodistributivne mreže.

U skladu sa pravilnicima preduzeća, kupac može biti dužan za jedan neizmiren račun za isporučenu električnu energiju i to do dobijanja narednog računa, kada slijedi pokretanje mjera i postupaka prinudne naplate.

 

S obzirom da su dugovanja kupaca za utrošenu električnu energiju u ovom trenutku značajna, a da je na svakom računu naznačeno do kada je rok za plaćanje za isporučenu uslugu, te da se račun ujedno smatra i opomenom, smatramo da su svi dužnici na vrijeme opomenuti da ukoliko ne izmire obaveze na vrijeme, mogu biti suočeni sa isključenjem sa mreže.

 

Nakon uručenja naloga za isključenje, vrlo brzo se pristupa i samom procesu isključenja kupca sa mreže. Stoga pozivamo sve korisnike usluga elektrosnabdijevanja da što prije izmire svoje dugovanje, ukoliko ga imaju, da se ne bi susreli sa situacijom da budu isključeni sa mreže, te dodatnim troškovima ponovnog uključenja na elektrodistributivnu mrežu.

 

Ukoliko bude isključeni sa mreže, za ponovni priključak na elektrodistributivnu mrežu kupac mora da izmiri cjelokupan iznos dugovanja koji se nalazi na nalogu za isključenje, te da plati troškove ponovnog priključka u iznosu od 65,00 KM ako je isključen sa mjernog mjesta ili 130,00 KM ako je isključen sa krovnog nosača/stuba.

 

Olakšavajuća okolnost za kupce je da ukoliko imaju neizmirene obaveze prema JP „Komunalno Brčko” mogu podnijeti pismeni zahtjev za plaćanje duga u ratama. Odobravanjem zahtjeva, a potom i potpisivanjem Sporazuma o plaćanju duga na rate, kupac se obavezuje da će ispuniti obaveze iz sporazuma. Osim plaćanja duga u ratama, korisnik plaća i troškove tekuće potrošnje električne energije.

 

Šalteri blagajne rade od 07:00 – 19:00 sati radnim danima, a subotom od 07:00 – 14:00 h.

 

Svim domaćinstvima i pravnim licima koji na vrijeme plaćaju račune zahvaljujemo, jer su svojim odgovornim ponašanjem omogućili i nama da redovno isporučujemo komunalne usluge koje su u domenu rada JP „Komunalno Brčko“.

 

Za više informacija možete pozvati besplatnu info liniju 0800 505 07

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com