Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Brčko: Kod nas se katastrofa mora desiti da se odmorimo, radiš ko konj i male plate nas ubiše Istaknuto

kasirkaNakon što je vlada Brčko donijela odluku da tržni centri mogu raditi do 19 sati, a restorani, kafići do 18 sati mnogi su u ovoj situaciji koja je zahvatila većinu zemalja zbog koronavirusa ovu vijest dočekali sa velikom radošću.

"Ovdje u BiH jedino neka katastrofa se mora desiti da i mi osjetimo odomor, a još gore je što dosta radnika po tržnim centrima, a pogotovo prodavnicama i sl. rade ko konj za mizerne plate sa kojom ne mogu ništa i snalaze se na različite načine. Ako neko od bračnog para ne radi onda je totalna katastrofa. Nadamo se da će ovo stanje oko virusa proći što prije, ali i konačno i nas radnike platiti kako treba, a ne da razmišljamo samo da odemo iz Brčkog i BiH. Poslodavci  nisu ni svjesni, a ni država koliko radnici između sebe pričaju da žele da napuste Brčko.Nema više onog vremena kada su svi poslodavci mogli vaditi džoker i govoriti ima ko hoće da radi", kazalo je nekoliko radnika.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com