Menu

Virus COVID-19: Policija Brčko poziva građane na društveno odgovorno ponašanje Istaknuto

pppPolicija Brčko distrikta BiH poziva sve građane Brčko distrikta BiH na društveno odgovorno ponašanje, imajući u vidu mjere i preporuke koje je donijela Vlada Brčko distrikta BiH s ciljem preventivnog djelovanja u odnosu na pojavu virusa COVID-19.

S tim u vezi podsjećamo javnost da je obaveza svih lica koja dolaze iz zemalja koje su ugrožene pojavom i širenjem virusa COVID-19 da se jave nadležnim zdravstvenim institucijama.

 

Istovremeno upozoravamo da Policija Brčko distrikta BiH prikuplja podatke i informacije o licima koja ne postupe odgovorno nakon prelaska granice i prilikom popunjavanja sanitarnog upitnika ne navedu precizne i istinite podatke, ali i o svima onima koji se ne budu pridržavali ograničenja radnog vemena i drugih preporuka.

 

Policija Brčko distrikta BiH poziva sve građane koji imaju bilo kakva saznanja o osobama koje su došle iz drugih država, a nisu prijavile svoj dolazak zdravstvenoj instituciji, da ustupe informacije o tome neposredno policijskim službenicima na terenu ili pozivom na telefon 122, kako bi se prema njima preduzele sve neophodne preventivne mjere.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com