Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

U Brčkom 50 osoba pod nadzorom zbog virusa korona Istaknuto

ko5555Na osnovu podataka Pododjeljenja za javno zdravstvo Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH na prostoru distrikta Brčko do danas, 14.3.2020. godine nema registrovanih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Pod nadzorom, u kućnoj izolaciji, se nalazi 50 osoba koje zaposlenici Pododjeljenja za javno zdravstvo danas u toku dana obilaze na terenu, provjeravaju njihovo zdravstveno stanje i daju im upustva o ponašanju.

 

Besplatan info broj telefona 080050606, koji je od juče u funkciji, pozvalo je oko 300 građana, a svi koji su došli iz rizičnih zemalja ili osjećaju simptome obavezni su se javiti na ovaj broj telefona.

 

Na osnovu informacija iz Inspektorata Brčko distrikta BiH sinoć u toku noći nije bilo ulazaka u Brčko putnika iz rizičnih zemalja na graničnom prelazu Brčko-Gunja. Danas u toku dana registrovano je jedno lice koje je došlo iz Italije u Brčko sa drugog graničnog prelaza u BiH, a koje je dobilo sve preporuke o daljem ponašanju i nalazi se u kućnoj izlolaciji.

 

Tržišni inspektori i Policija Brčko distrikta BiH juče su vršili pojačanu kontrolu i provjeru poštovanja Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, tržnih centara i pekara, a pojačana kontrola vršiće se i večeras.

 

Podsjećamo da je na osnovu odluke Vlade ograničeno radno vrijeme u ugostiteljskim objektima do 18:00 časova, u pekarama do 22:00 časa i tržnim centrima do 19:00 časova. Iz Inspektorata apeluju na vlasnike kafića da ne organizuju veće žurke tokom dana. Tokom vikenda vrši se pojačana dezinfekcija javnih ustanova, zdravstvenih centara i užeg centra grada.

 

U Brčko distriktu na snazi je zabrana rada obdaništa, osnovnih i srednjih škola te visokoškolskih ustanova. Štab za zaštitu i spašavanje aktiviran je juče i nalazi se u stalnom zasijedanju.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com