Menu

Ljudi kupuju i po deset vreća brašna, ali supermarketi su i dalje odlično opskrbljeni Istaknuto

brass3Pojedini građani zbog panike izazvane koronavirusom u tržnim centrima kupuju i po deset vreća brašna. Ipak, kako nam kažu u najvećim lancima supermarketa u BiH, nema razloga za paniku, svih vrsta robe ima dovoljno.

 

 


Federalni premijer Fadil Novalić danas je kazao kako je komunicirao s trgovačkim lancima te se uvjerio da imaju dovoljno zaliha.

 

"Bitno je da koridori snabdijevanja ostanu otvoreni. Evropski principi su da se ne blokira promet robe, roba ne prenosi virus, nego ljudi. Zalihe postoje u privredi, kod trgovačkih lanaca i u robnim rezervama. Sve smo stavili na raspolaganje ako bude poremećaja na tržištu", kazao je Novalić.

 

Iz Konzuma za Klix.ba kažu da su svi njihovi maloprodajni objekti u Bosni i Hercegovini operativno spremni te se opskrba prodajnih objekata kontinuiranim logističkim operacijama, kako vlastitih tako i partnerskih dobavljača, i dalje odvija nesmetano.

 

"Primjetno je da u posljednjih nekoliko dana kupci obavljaju značajnije kupovine nego je to uobičajeno te se kupovina u najvećoj mjeri odnosi na osnovne životne namirnice i higijenske proizvode. Razumijemo zabrinutost naših sugrađana i kupaca, no ovim putem možemo potvrditi da su sve Konzumove prodavnice kao i naše LDC skladište opskrbljene dovoljnim količinama namirnica za kojima vlada potražnja te dodatno, a u cilju pravovreme opskrbe, pojačavamo njihove zalihe", kazali su.

 

Oni dodaju da ukoliko nekih proizvoda u ovom trenutku nema na policama prodajnih objekata, razlog je jer ne stižu dovoljno brzo izložiti nove količine na police.

 

Slično je stanje i u Mercatoru gdje kažu da bilježe povećanu prodaju sredstava za higijenu i dezinfekciju, kao i određenih kategorija prehrambenih proizvoda.

 

"Sve naše prodavnice su odlično opskrbljene, imaju dovoljne zalihe robe, a kontinuirano radimo svakodnevnu opskrbu svih naših trgovina", kazali su.

 

Iz Amko komerca kažu kako se snabdijevanje njihovih maloprodajnih objekata trenutno odvija nesmetano te da imaju dovoljnu zalihu artikala za kojim je potražnja povećana.

 

"Konstantno zajedno s našim poslovnim partnerima pratimo situaciju kako bismo osigurali kontinuiranu isporuku do naših maloprodajnih objekata i centralnog skladišta. Evidentno je povećanje prodaje: osnovnih životnih namirnica (ulje, šećer, brašno, so), tjestenine, riže, konzervi te sredstava za ličnu higijenu i sredstava za čišćenje. Može se desiti da određenog artikla dobavljač nema na stanju, ali naravno u toj kategoriji uvijek imamo zamjenske, jer na policama svih naših marketa imamo više vrsta proizvoda različitih proizvođača (uvoznika)", kazali su.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com