Menu

Nema smanjenja plata prosvjetnim radnicima zbog obustave nastave u školama Istaknuto

skoS ciljem zaustavljanja širenja netačnih informacija ovo ministarstvo je obavijestilo o svemu i Ministartvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi preduzelo adekvatne mjere i radnje protiv neodgovornih pojedinaca.

 

 

Povodom pojave informacija na društvenim mrežama o navodnom smanjenju plata prosvjetnim radnicima zbog obustave nastave u školama, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske najoštrije osuđuje ovakvo plasiranje neistina u trenutku kada ovo ministarstvo preduzima niz mjera na zaštiti učenika i nastavnika i sprečavanja pojave širenja virusa korona.

 

"Ministarstvo prosvjete i kulture obavještava sve prosvjetne radnike da će im plate biti redovno obračunate u skladu sa Zakonom o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj. Iako se ne izvodi nastavni proces u školama, prosvjetni radnici su na raspolaganju svojim učenicima i za vrijeme izvođenja nastave putem RTRS-a", ističu iz ovog ministarstva.

 

S ciljem zaustavljanja širenja netačnih informacija ovo ministarstvo je obavijestilo o svemu i Ministartvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi preduzelo adekvatne mjere i radnje protiv neodgovornih pojedinaca.

 

https://www.6yka.com

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com