Menu

Sindikat radnika upozorava na situaciju u kojoj rade zaposleni u trgovini Istaknuto

supermarketSindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH) upozorio je danas na stanje sa kojim se suočavaju zaposleni u sektoru trgovine.

 

 

- Bez maski i rukavica, bez prijevoza, s plaćom od koje sami ne mogu napraviti zalihe hrane, trgovci u BiH zaboravljeni su od svih - navodi STBiH u saopćenju za javnost.

 

STBiH, istovremeno, podsjeća da je od predstavnika sindikata u Ekonomsko-socijalnom vijeću (ESV) tražio da na sjednici tog tijela zahtijevaju hitno povećanje plaće za one radnike koji u ovim teškim uslovima moraju raditi.

 

- U saopštenju sa sjednice ESV i kasnije u saopštenju Vlade FBiH ni jednoj jedinom riječju nisu spomenuti ti radnici. Sve mjere koje je donijela Vada fokusirane su isključivo na poslodavce i zaštitu privrede - navode iz STBiH.

 

Istovremeno, izražavaju zabrinutost kako će se odluka o zabrani javnog saobraćaja odraziti na primanja, ali i sigurnost ogromne većine radnika koji zavise od javnog prijevoza za dolazak i odlazak s posla.

 

STBiH poziva i sve kupce da misle o zdravlju osoba koje ih uslužuju dok obavljaju svoju kupovinu i da se pridržavaju mjera koje propisuju nadležne službe i organi, ali i na solidarnost i podršku, generalno.

 

https://startbih.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com