Menu

Jasmin Burić, profesor informatike u Ekonomskoj školi Brčko Distrikta , virtuoz online nastave Istaknuto

jasmin22U teškim vremenima i u nevolji ljudi pokažu koliko zaista vrijede. Neki se busaju u prsa za ono što urade, a neki skromno i tiho istrajavaju u onom za šta smatraju da će pomoći široj zajednici.

Kao jedan od najvažnijih zadataka u vanrednim okolnostima u Brčkom bio je da se, na neki način, uspostavi sistem obrazovanja i da se učenici i njihovi profesori , koji su u nekoj vrsti (samo)izolacije, povežu i nastave sa školskim aktivnostima i obavezama.

 

Ono što se do prije nekoliko dana činilo kao nemoguće ostvarivo bez duže edukacije i pripreme, zahvaljujući profesoru Jasminu Buriću postalo je moguće skoro za jedan dan. Svojim predanim radom, strpljenjem i ogromnim trudom napravio je video prezentacije za profesore i učenike o načinu korištenja i otvaranja online učionica, postavio ih na youtubu i učinio svima dostupnim.

 

Uvezao je Ekonomsku školu sa oko 700 učenika i njihove profesore. Na veliku radost kako učenika , tako i profesora, uljepšao je ove dane kada su svi u strahu i panici. Nije se zaustavio samo na tome, nego svakodnevno postavlja nove sadržaje na youtubu educirajući na jednostavan način profesore kako bi što bolje odgovorili svom zadatku prosvjetnog radnika. Ovakvi profesori zaslužuju sve pohvale i vrijedni su svakog poštovanja.

 

M.P.

http://brcanskiforum.com

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com