Menu

Šeranić: Niko od putnika iz autobusa iz Austrije nije zaražen korona virusom Istaknuto

 

Niko od putnika iz autobusa iz Austrije koji je jučer zaustavljen na Graničnom prijelazu Gradiška, nije zaražen koronavirusom – potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Alen Šeranić.
Testirane su osobe iz Brčko Distrikta koje su bile, kako su navele, u kontaktu s osobom u Austriji, pozitivnom na koronavirus.

Nalazi su negativni i to je dobra vijest, jer su bili u autobusu sa drugim osobama po povratku iz Austrije. Te osobe, zajedno sa svima koji su bili u tom autobusu, ostaju u kućnoj izolaciji i nadležne službe će ih držati pod zdravstvenim nadzorom – rekao je Šeranić.
Pozvao je građane da ne prave vješačku nestašicu lijekova, jer je tržište medikamenata, kako je naveo, stabilno.

-Nastavit ćemo da radimo na tome da obezijedimo dovoljne količine lijekova neophodnih za građane, ali je važno da ih ne gomilaju u
kući, dok su drugima potrebni – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.
U tom bh.entitetu koronavirus potvrđen je danas kod novih 14 osoba, čime se ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećao na 59, a u Bosni i Hercegovini na 83.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com