Menu

Subaru 360 je najsimpatičniji policijski automobil Istaknuto

fic pNa aukciji koja će biti održana u maju naći će se jedan zanimljiv mali automobil, a to je Subaru 360.


Prvi Subaru 360 je s proizvodne trake sišao 1958. godine, bio je težak 453 kg, imao je monokoknu konstrukciju i mali dvocilindrični motor u sredini, a proizvodnja je trajala do 1971. godine. Subaru je prodao više od 392.000 primjeraka ovog minijaturnog automobila u periodu od 12 godina. Međutim, pred sami kraj proizvodnje, novozelandsko ministarstvo transporta je uzelo najmanje jedan primjerak za potrebe policije, a upravo takav automobil traži novog vlasnika.

 

Automobil će biti ponuđen na prodaju u maju na aukciji RM Sotheby's, koja će se održati u Elkhartu u Indiani. Automobil je odlično očuvan i posjeduje svu prateću opremu.

 

Pomenudi dvocilindrični dvotaktni motor je uparen s četverostepenim manuelnim mjenjačem i rezvija 25 KS. Automobil ima prednji i stražnji neovisni ovjes s torzionim šipkama te doboš kočnice.

 

Identičan automobil je prodan 2010. godine za 16.500 dolara. Zasad nema procjena koliko novca bi mogao izdvojiti novi vlasnik u maju.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com