Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Helikopter Oružanih snaga BiH i danas gasi požar kod Konjica Istaknuto

helikHelikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u nedjelju nastavio je gasiti požar kod Mostara, nakon čega je upućen na požarište kod Konjica.

 

 

Posada helikoptera UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne odbrane OS BiH, jutros od 8:30 sati nastavila je gasiti požar u zoni Livča kod Mostara.Nakon jednog sata letenja izbacili su pet vedara vode te se vratili na mostarski aerodrom Ortiješ za dopunu goriva. Pri obavljanju prve zadaće, primili su hitan poziv od Civilne zaštite Konjica radi pomoći u gašenju požara kod Kostajnice, u konjičkoj općini.U 10:30 sati helikopter je uzletio na izvršenje ove nove zadaće. Za dva sata letenja izbačeno je 16 vedara vode na požarište. U popodnevnim satima nastavlja se s gašenjem požara na prvobitnoj lokaciji u općini Mostar.Pripadnici 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH iz vojarne Rajlovac, tokom pandemije COVID-19, helikopterima UH-1H iz zraka su gasili požare kod Drvara 19. marta, kod Tuzle 8. aprila te istoga dana drugim helikopterom na području općine Prozor, gdje su nastavili gašenje 9. i 10. aprila.Na području Mostara gase od petka 10. aprila. Svi letovi provode se uz sve potrebne sigurnosne mjere u vrijeme pandemije COVID-19.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com