Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Više od polovine ispitanika u BiH ne želi da vjeronauka bude izbačena iz škola Istaknuto

vjer7Prema istraživanju Agencije PRIME Communications o stavovima građana Bosne i Hercegovine o vjeronauci u školama, 52,8 posto njih uopšte se ne slaže da se vjeronauka izbaci iz škola.

 

 

Njih 16 posto uglavnom se ne slaže s tim da se vjeronauka izbaci iz škola. Nedoumice oko statusa vjeronauke u školama ima 16,7 posto ispitanika, dok njih 11,5 posto podržava ovu ideju.

 Prema istraživanju, ukidanju vjeronauke najviše se protive Srbi 73 posto, potom Bošnjaci 65,5 posto i najmanje Hrvati 61,4 posto, dok podršku ukidanju vjeronauke u školama pruža 17,4 posto Bošnjaka, 14 posto Hrvata i 6,6 posto.U istraživanju koje je Agencija provela u decembru prošle godine učestvovalo je 1.500 ispitanika, a primijenjena je tehnika usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika. Populacija reprezentovana istraživanjem je definisana kao opšta populacija Bosne i Hercegovine, starija od 18 godina.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com