Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

Brčko: Od sutra sa radom počinju trgovine na veliko i malo Istaknuto

tehnikaOd sutra ujutro na području Brčko Distrikta stupiće na snagu, ublažene mjere prevencije u borbi protiv korona virusa a koje se odnose na pokretanje rada nekih privrednih djelatnosti.

 

 

„Od četvrtog maja moći će raditi sve trgovine na veliko i malo, osim trgovina odjećom, pošto je prema procjeni struke, u tim trgovinama povećana mogućnost od zaraze. U ovom segmentu, od navedenog se izuzimaju, trgovine odjećom za djecu, uzrasta do šest godina, i to uz obavezu kupovine robe bez njenog probanja na licu mjesta“, rekao je komadant Kriznog štaba Distrikta i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

 

U skladu sa ovom odlukom, Inspektorat će pratiti njenu dosljednu primjenu, te ako sve bude teklo prema očekivanju moguće je i puštanje u rad drugih dijelatnosti. „Interval između mogućnosti puštanja pojedinih djelatnosti u rad je od 10 do 14 dana, što znači da će se u navedenom periodu pratiti poštovanje mjera i procedura zaštite od COVIDA 19, kako korisnika usluga, tako i vlasnika objekata, i u zavisnosti od toga uslijediće adekvatne mjere“, naglasio je Milić.

 

Ukoliko sve bude prema planu u narednih deset do petnaest dana Krizni štab bi mogao donijeti odluku o daljem popuštanju mjera, koja bi podrazumjevala odobravanje rada i druge grupe djelatnosti, što svakao mora doći na prijedlog struke, i biti prihvaćeno na sjednici Kriznog šata Distrikta.

(radio brcko)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com