Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

Zemljoradnička zadruga Brka: Borba za očuvanje radnih mjesta Istaknuto

 

Zemljoradnička zadruga Brka u proteklih četrdesetak dana pandemije korona virusa, nastoji uz poštovanje svih preporuka Kriznog štaba Distrikta, prije svega zaštiti zdravlje uposlenika, te održati proizvodnju kako ne bi došlo do otpuštanja radnika, prenosi Radio Brčko.

„Činimo maksimum u oba segmenta i vjerujemo da ćemo, uz izuzetno zalaganje ovaj period prevazići, jer nekako uspjevamo održati proizvodnju i tržište u BIH. Veliki problem nam predstavlja blokada izvoza zbog čega smo na asortimanu smrznutih proizvoda, kroz dva ugovora za zemlje EU, izgubili više od 200.000 maraka“, rekao je projekt menadžer zadruge Adis Rahman. Zadruga je u minula dva mjeseca izgubila i ugovore o uvozu i izvozu žitarica sa zemljama regiona, prvenstveno sa Hrvatskom i Srbijom, zbog čeka su uslijedili i dodatni finasijski gubici.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com