Menu

U Republici Srpskoj od 11. maja dozvoljen rad vrtića, frizerskih salona, kafića... Istaknuto

repub7Komandant Republičkog štaba za vanredne situacije RS-a Radovan Višković izjavio je danas da je ovaj štab donio odluku da će od 7. maja ograničenje kretanja biti od 22:00 do 5:00 sati, a da će od 11. maja moći da rade predškolske ustanove, frizerski saloni, kafići i privatne stomatološke ordinacije.

 

 

"Od 11. maja bit će dozvoljen rad, uz poštivanje propisanih mjera, frizerskih i kozmetičkih salona, kafića, roštiljnica, javnog prijevoza na područnim i republičkim autobuskim linijama, ustanova predškolskog obrazovanja, privatnih stomatoloških ordinacija, fitness centara, autoškola, restorana, priređivača igara na sreću i teretana na otvorenom", rekao je novinarima Višković nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.On je napomenuo da nije data saglasnost za rad hotela, hostela i kina, pozorišta, dječijih igraonica, kao i rad profesionalnih sportskih kolektiva.Višković je istakao da je donesena i odluka da sutra bude zabrana kretanja od 15:00 do četvrtka, 7. maja, u 5:00 sati. Prošireni policijski sat uvodi se zbog sutrašnje slave Đurđevdan.Također, donesena je odluka da se ukine obaveza nošenja rukavica na javnim površinama.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com