Menu

Proljetnja sjetva okončana i na području Distrikta Istaknuto

 

Proljetnja sjetva na području Brčko distrikta u potpunosti je okončana. Zasijano je oko 9.000 hektara obradivih površina, od čega 7.500 je pod kukuruzom, a preostali dio je uglavnom zasijan uljanom repicom i ječmom.

„Sjetva je okončana u dobrom i sasvim optimalnom roku, a kiša koja pada od prošle sedmice više je nego dobrodošla, ne samo za stabilnost i neophodnu vlažnost tek posijanog kukuruza, već i za zrenje pšenice, koja je sijana u jesenjem ciklusu“, rekao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sava“-Brezovo Polje-Selo, Drago Novaković.

Novaković je dodao da je jedan posao okončan, no da proizvođačima i dalje ostaje problem plasmana proizvoda bilo da je riječ o ratarskim, odnosno povrtlarskim kulturama, voću, ili raznim vidovima proizvedenog mesa.

„Sve nas i dalje blokira situacija sa korona virusom, jer ne možemo da se krećemo ni po BiH, a posebno da prodaju proizvedenog dogovaramo van granica naše zemlje“ kazao je Novaković, dodavši da je zbog svega veoma važno da se čim prije poljoprivrednicima isplate, ne samo zaostali podsticaji za minulu, već da se krene i sa isplatom novčanih podsticaja i za tekuću godinu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com