Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

Vlada Distrikta usvojila Prijedlog odluke o oslobađanju plaćanja javnih predškolskih ustanova Istaknuto

 

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 100. vanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o oslobađanju plaćanja usluga smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH.

Ovom odlukom odobrava se oslobađanje plaćanja mjesečne cijene usluge smještaja i boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH korisnicima tih usluga, utvrđene Odlukom o načinu finansiranja boravka djece u javnim predškolskim ustanovama Brčko distrikta BiH.

Oslobađanje iz ove odluke se odnosi na period trajanja prekida odgojno-obrazovnog rada u predškolskim ustanovama od 16. 3. 2020. godine.

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici usvojila je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za 2020. godinu – I. dio.

Ovim programom planira se utrošak odobrenih sredstava iz Budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u iznosu od 5.500.000,00 KM koja su izdvojena za subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima. Sredstva će se koristiti za sanaciju šteta u privrednim subjektima Brčko distrikta BiH, nastalih ograničenjem rada zbog pandemije izazvane korona virusom.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com