Menu

Brčanska Služba za boračka pitanja realizovaće sve projekte do kraja godine Istaknuto

boracka 1Služba za boračko invalidsku i zaštitu prava civilnih žrtava rata Distrikta, nakon usvajanja korona zakona, intenzivirala je svoje aktivnosti kako bi najkasnije do kraja godine sva prava pomenute populacije bila ispoštovana. Dio prava koja su kontinuirano i zakonski utemeljena kao pravo na nabavku ortopedskih pomagala ili procedure za odabir korisnika za banjska liječenja, služba je mogla provoditi bez zastoja.

 

„Ono za što smo s obzirom na Zakon o izvršenju budžeta, u kontekstu korona vrusa, morali čekati jeste specijalno usvojeni zakon na Skupštini Distrikta, o posljedicama COVIDA 19 i projekti isplate troškova za sahrane demobilisanih boraca, odnosno članova njihovih porodica, potom jednokratne novčane pomoći, kao i projekt novčane pomoći za stambeno zbrinjavanje. Realizacija pomenutog započeće od narednog mjeseca, a svi projekti će biti okončani do konca tekuće godine“, rekao je šef Službe za boračko invalidsku zaštitu Vlade Distrikta Senad Bešić.

 

(radio brcko)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com