Menu

Skupština Brčko distrikta: Povoljna epidemiološka situacija Istaknuto

sssskEpidemiološka situacija u Brčko distriktu je povoljna i u planu popuštanja mjera trebala bi da nastupi treća faza u kojoj bi bio dozvoljen rad dječijim igraonicama i teretanama u zatvorenom, rekla je danas šef Pododjeljenja brčanske Vlade za javno zdravstvo Anđa Nikolić.

Nikolićeva je rekla da će se o ovom razmatrati danas i sutra na sjednici Kriznog štaba, te da će jedna od tema biti popuštanje mjera prilikom prelaska granice na prelazu u Brčkom.

 

"Ukoliko i u narednih dan-dva situacija bude ovakva, gledaćemo da idemo na ukidanje 14 dana samoizolacije za naše građane koji dolaze iz inostranstva", rekla je Nikolićeva novinarima nakon završetka prvog dijela sjednice Skupštine distrikta.

 

Poslanik SNSD-a u Skupštini Brčko distrikta Slobodanka Ćurčić istakala je da je zadovoljna radom Kriznog štaba, koji je, ocijenila je, uradio mnogo u Brčkom.

 

"Krizni štab je ovdje donosio odluke koje su bile ispravne. Moralo se brzo raditi i bez asistencije policije, koja se maskimalno uključila, ne znam da li bi tako bilo", istakla je Ćurčićeva.

 

Skupština Brčko distrikta nastavila je u popodnevnim časovima zasjedanje raspravom o problemu nabavke CT aparata koji brčanskom zdravstvu nedostaje više od pet godina.

(Srna)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com