Menu

78A4A43D ED58 48C1 9351 A8066C627740

Brčko: Sutra Dan šehida i poginulih boraca ARBIH Istaknuto

Dan sehidaDrugi dan Ramazanskog bajrama tredicionalno se obilježava kao „Dan šehida i poginulih boraca Armije Republike BiH“.

 

I na podučju Distrikta, tim povodom biće upriličeni obilasci mezarja, prvo po svim Mjesnim zajednicama u 10 sati, a potom je predviđeno da se fatiha prouči, polože vijenci i cvijeće i na Centralnom spomeniku u Brčkom u 11 sati. Program obilježavanja će biti nastavljen u džamiji u Gornjem Rahiću sat kasnije, učenjem tevhida pred duše šehida i poginulih boraca.

U 13 sati i 30 minuta planirano učenje Hatma-dove, uz polaganje vijenaca i cvijeća, na Mezaristanu u Gornjem Rahiću. Cijela aktivnost biće upriličena u skladu sa preporukama Kriznog štaba Distrikta, pa ogranizatori, Kordinacija boračkih uidruženja i Islamska zajednica Distrikta još jednom podsjećaju da je i ovom prilikom obavezno nošenje zaštitne maske i držanje socijalne distance.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com