Menu

Brčko: Odjeljenje za obrazovanje i "Vermont" potpisali Memorandum o saradnji Istaknuto

obr555Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta potpisalo je danas memorandum sa Omladinskim centrom “Vermont”.

Šef ovog Odjeljenja, Senad Osmanović rekao je da ovaj Memorandum predstavlja podršku osposobljavanju i usavršavanju nastavnika fizičke kulture, a sve u cilju ljepšeg i zdravijeg života naših mališana i kvalitetnijeg izvođenja nastave.

 

Direktor Omladinskog centra “Vermont”, Damir Radenković istakao je da je ovo još jedan korak u jačanju partnerstva između vladinog i nevladinog sektora, te dodao da se ovaj projekat sprovodi u pet zemalja našeg regiona.

 

Radenković je istakao da se praktičan značaj ovog programa odnosi na to da se svakom dijetetu prilagodi sportski čas, jer sport ne razvija samo fizičku nego i inetelektualnu kulturu.

 

Direktor “Vermonta” je naglasio da će se u sklopu programa izvršiti obuka 40 profesora razredne nastave, fizičke kulture i predškolskog odgoja kako bi oni dalje implementirali taj projekat u svojim školama i vrtićima.

 

https://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com