Menu

Skupština Distrikta odobrila izdvajanje novčanih sredstava za rekonstrukciju Operacionog bloka Istaknuto

Bolnica Brcko infobrckoSkupština Distrikta danas je odobrila izdvajanje novčanih sredstava za rekonstrukciju Operacionog bloka Bolnice u Brčkom u iznosu od milion 161.000 maraka.

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić kazao je da se konačno vrlo važan segment brčanske Bolnice može urediti i privesti namjeni.

 

“Vlada Brčko distrikta BiH je 2013. godine u svom kapitalnom budžetu planirala sredstva za rekonstrukciju operacionog bloka i Odjela intenzivne njege. U međuvremenu vršeno je projektovanje poslova, raspisan je konkurs I procedura dobavljača je bila u toku. Takođe, imali smo i žalbe na odabir najpovoljnijih ponuđača. Taj žalbeni postupak je trajao jako dugo i na našu žalost on se završio početkom januara ove godine, tj. nekoliko dana nakon što je prošao trogodišnji period važenja sredstava koja su bila za ove namjene. Uspjeli smo pronaći sredstva i Direkcija za finansije predložila je zadnju odluku da se izdvoji novac malo manje od milion i 200 hiljada KM kako bi gradonačelnik mogao potpisati ugovor sa izvođačima poslova i da se ovaj vrlo važan segment bračnske Bolnice konačno može urediti i privesti namjeni”, kazao je Domić.

 

Podsjećamo ,šefica Odjeljenja za zdravstvo Anđa Nikolić u izjavi za medije kazala je da se radi o prijeko potrebnom projektu, jer se u posljednjih 40 godina na operacionom bloku i intenzivnoj njezi ništa nije radilo.

 

"To je u tako lošem stanju. Da bismo spriječili bilo kakave probleme i komplikacije i za pacijente, a i za zdravstvene radnike koji ulažu svoj maksimum da rade u takvim uslovima, neophodno je sve preduzeti da se što hitnije realizuje projekat", istakla je Nikolićeva.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com