Menu

Skupština usvojila preporuke za poboljšanje situacije u zdravstvu Distrikta Istaknuto

 

Brčanski Parlament, prijepodnevni dio današnjeg zasjedanja posvetio je analizi Zaključaka koje je predložila skupštinska Komisija za zdravstvo, a tiču se vizije unapređenja oblasti zdravstva u Distriktu.

„Među šesnaest preporuka, koje smo zaključkom obuhvatili, pored ostalih su neophodnost izrade novog dinamičnijeg programa slanja ljekara unutar JZU „Medicinski centar Brčko“ na specijalizacije. Sadržan je i prijedlog da se u Zdravstvenim centrima Brezik, Bijela i Maoča, uspostavi služba hitne pomoći radi brže i kvalitetnije usluge pacijentima. Zaključkom se predviđa i ponovno oživljavanje Hospisa, te nanovo pokretanje inicijative za formiranje Javne apoteke u Distriktu, kao i ustanovljavanje Ljekarske komore Distrikta“, rekao je predsjednik komisije Tomislav Stjepanović. Zaključak, sa pomenutim aktivnostima je većinom glasova zastupnika podržan, uz opštu konstataciju da svi treba da učine maksimum kako bi prihvaćeno, istinski bilo i realizovano.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com