Menu

RK Jedinstvo 2015 Brčko: Pehar za pobjednika Trofeja Brčko distrikta BiH ostao u Brčkom Istaknuto

ruk1U subotu 05.09.2020. godine Brčko i RK Jedinstvo 2015 Brčko su bili domaćini III Međunarodnog turnira "Trofej Brčko distrikta BiH 2020".

 

 

Turnir je ove godine organizovan u seniorskoj konkurenciji i na njemu su učešće uzele ekipe RK Gradačac, RK Višegrad, ORK Mačva Bogatić i domaća ekipa RK Jedinstvo 2015 Brčko.

 

U prijepodnevnim utakmicama domaća ekipa je pobijedila ekipu iz Višegrada dok je RK Gradačac bio bolji od gostiju iz Bogatića.

 

U popodnevnom programu u borbi za treće mjesto RK Mačva je bila bolja od RK Višegrad dok je u fantastičnom finalu domaćin bio uspješniji od veoma jake ekipe iz Gradačca rezultatom 29 : 28.

 

Tako je pehar za pobjednika Trofeja Brčko distrikta BiH ostao ove godine u Brčkom.

 

Sudijski par iz Banja Luke i delegati Turnira iz Novog Sada su više nego dobro obavili svoj dio posla. Na žalost publika u Brčkom je ove godine bila uskraćena za četiri vrhunske rukometne predstave pošto se turnir održao pred praznim tribinama. U mnoštvu odličnih igrača ove godine se izdvojio bek Nemanja Peštić koji je uz titulu Najboljeg strijelca turnira izabran i za Najboljeg igrača.

 

Sve gostujuće ekipe su istakle odličnu organizaciju turnira i najavile dolazak i iduće godine.

 

ruk 6ruk 6ruk 6ruk 6ruk 6ruk 6

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com