Menu

U Brčkom će za predstojeće Lokalne izbore biti otvoreno 140 biračkih mjesta Istaknuto

izbori bih lokalni glasanje AA5Izborna komisija Brčko distrikta je, u skladu sa rokovima i izbornim aktivnostima, donijela odluku o preliminarnom određivanju biračkih mjesta u Brčko distriktu BIH za predstojeće Lokalne izbore u BiH.

 

 

„Prema ovoj odluci u Distriktu je formirano 140 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje u odsutnosti i nepotvrđenim glasačkim listićima”, kazala je Andrea Mrkonjić, predsjednica Izborne komisije Brčko distrikta.

 

Ovom broju biračkih mjesta bit će pridodani i mobilini timovi koji će biti formirani u narednom periodu kada krenu aktivnosti oko prijave glasača koji nisu u mogućnosti da na dan izbora dođu glasati na redovna biračka mjesta.

 

Predsjednica Izborne komisije u Brčkom je naglasila da će Centralna izborna komisija BiH u narednim danima dostaviti i listu ovjerenih političkih subjekata koji sudjeluju na Lokalnim izborima u Brčko distriktu kako bi se  moglo izvšiti žrijebanje i dodjela biračkih mjesta u biračkim odborima.

 

Krajnji rok za ovu aktivnost je 16. septembar ove godine.

 

Izborna komisije Brčko distrikta je u vremenskom periodu od 18.07 do 17.08. ove godine izvršila izlaganje privremenog biračkog spiska na svim biračkim mjestima sa predhodnih Opštih izbora u BiH.

 

“Tokom izlaganja privremenog biračkog spiska bilo je oko 200 provjera biračkog prava, te pet prijava za promjenu biračke opcije birača koji imaju status raseljenog lica”, istakla je Mrkonjić.

 

Konačni birački spisak za redovne glasače se zaključuje prvog oktobra ove godine i svi građani imaju mogućnost do tog datuma da izvrše eventualne promjene.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com