Menu

Brčko: Javni poziv poslodavcima za sufinanciranje zapošljavanja nezaposlenih osoba Istaknuto

 

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta raspisao je Javni poziv poslodavcima za sufinanciranje zapošljavanja nezaposlenih osoba iz kategorije teže zapošljivih s aktivne evidencije brčanskog Zavoda za 2020. godinu.

 

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta je izdvojio 1.000.000 KM za sufinanciranje, a u ovisnosti od stupnja stručne spreme, grupe nezaposlenih građana će biti različito financirane.

 

Admir Galijatović, Šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju
“Za osobe od nekvalificiranih do osoba sa srednjom stručnom spremom poslodavcima će biti isplaćeno 7.200 KM po osobi na razdoblje od 24 mjeseca, a za osobe s višom ili visokom stručnom spremom 9.600 KM”, ističe Šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju u Zavodu, Admir Galijatović.

Kod osoba od NK do SSS sufinancira se 24 mjeseca po 300 KM mjesečno, s tim što neto plaća po nezaposlenom mora minimalno iznositi 500 KM. “Što se tiče druge kategorije osoba, osoba od VŠS ili VSS, također 24 mjeseca, naše učešće u bruto plaći je 400 KM, s tim što neto plaća po zaposlenom mora iznositi minimalno 700 KM“, kaže Galijatović.

Sredstva za sufinanciranje zapošljavanja po ovom Javnom pozivu, Zavod plasira za sljedeće ciljne grupe:

Dugoročno nezaposlene osobe (preko 12 mjeseci)
Osobe koje stiču prvo radno iskustvo
Osobe mlađe životne dobi (do 30 godina starosti)
Osobe starije životne dobi (50 godina i više)
Osobe s invaliditetom (invaliditet 50% ili više)
Djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida (invaliditet RVI 50% ili više)
Civilne žrtve rata i djeca civilnih žrtava rata
Obrasci za prijavu na Javni poziv dostupni su na mrežnoj stranici Zavoda i u njihovim prostorijama, a prijave se mogu dostaviti putem protokola Zavoda u ured broj devet, najkasnije do 18. septembra tekuće godine.

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com