Menu

Brčko: Sa hotelijerima i restoraterima razgovarano o problemima izazvanim korona virusom Istaknuto

 

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH, Pero Gudeljević, održao je danas zvanični sastanak sa delegacijom Udruženja hotelijera i restoratera Distrikta na kojem je razgovarano o aktuelnoj situaciji u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Predstavnici turističke i ugostiteljske struke iznijeli su probleme sa kojima se suočavaju, a koji su nastali u uslovima evidentnog pada prometa u okviru globalnih ograničenja kretanja i okupljanja kao mjera u sprečavanju epidemioloških rizika prenošenja zaraze korona virusa – COVID-19.

Tokom sastanka data je i analiza efekata dosadašnjih mjera koje je Vlada Brčko distrikta BiH donijela, a koje su u značajnoj mjeri sačuvale radna mjesta u ugroženim sektorima i omogućile opstanak poslovne aktivnosti u ovim objektima. Analizirane su i mjere drugih nivoa vlasti u BiH kao i mjere iz okruženja kao komparativni okvir za eventualnu primjenu u Brčko distriktu u narednom periodu.
U Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu saslušani su svi problemi predstavnika turizma i ugostiteljstva i sa obostranom saglasnošću dogovorena je intenzivna komunikacija u njihovom daljem rješavanju.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com