Menu

02 970x100 px2

Izetbegović: Dodik godinama sve usporava, Čović bi sve da kontroliše Istaknuto

bakir444O problemima u funkcionisanju vlasti u našoj državi te brojnim političkim temama govorio je na gostovanju na BHT-u predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

"Gospodin Dodik i SNSD usporavaju BiH godinama, ništa ne prolazi, sve je na štangasu", kazao je Izetbegović.Za izbore u Mostaru kazao je da se vratila demokratija, "pa nek narod bira"."Čović preko izbora tzv. legitimnih predstavnika želi potpuno kontrolu, a mi bi da se Domovi naroda koriste samo za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa. Čović je plasirao tezu da će Bošnjaci nadvaladati prvo Hrvate, a onda i Srbe, ali upravo se to dešava u RS-u sa Hrvatima i Bošnjacima", kazao je on.Za odlazak u Brisel kazao je kako se naši predstavnici uvijek normalnije ponašaju tamo, nego u BiH. Kazao je da vjeruje u kandidatski status do sredine naredne godine.Kazao je da se nikad ranije nije oglašavao o "Mini Šengenu", a da se o odlasku Čampare govorilo na Kolegiju SDA, ali da nije bilo diskutanata nakon što je on dao osnovnu informaciju.Za Vladu Kantona Sarajevo koju vodi Mario Nenadić kazao je da je pokrenula dobre projekte, ali da ima loš PR. Dok je ona ranija, po Izetbegoviću, imala samo dobar PR.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com