Menu

02 970x100 px2

Otvaraju se pogranični prijelazi između Hrvatske i BiH Istaknuto

medjunarodni granicni prelaz gabela polje 1Mjere se provode u skladu sa Sporazumom između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu iz 2013.godine

Granična policija Bosne i Hercegovine (BiH) poduzima mjere da se otvore granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopšteno je u srijedu 14. oktobra.

 

“Poduzete su mjere da se otvore granični prijelazi za pogranični promet između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kako bi se olakšao prelazak državne granice s obzirom na početak nove školske godine, potrebe obavljanja gospodarskih i poljoprivrednih aktivnosti u pograničnim područjima”, navedeno je u saopštenju za javnost.

 

Mjere se provode u skladu sa Sporazumom između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu iz 2013.godine.

 

Granični prijelazi za pogranični promet biće otvoreni od četvrtka 15. oktobra.

 

Nacionalni koordinacijski centar MUP-a Republike Hrvatske je 2. aprila s ciljem sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19, privremeno zatvorio 20 graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom za pogranični promet.

 

Odluka o zatvaranju malograničnih prijelaza sa Hrvatskom uslijedila nakon dogovora BiH i Hrvatske.

 

(fokus)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com