Menu

Brčko: Promjena politike davanja poljoprivrednog zemljišta u zakup u vlasništvu Distrikta Istaknuto

Adnan PasalicVlada Distrikta odobrila je Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu Brčko distrikta BiH.

 

Prema riječima šefa Odjela za poljoprivredu šumarstvo i vodoprivredu Adnana Pašalića u ove izmjene se ide s prevashodnim ciljem da bude promijenjena politika davanja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Distriktu u zakup.

 

“Imamo obavezu da se poljoprivredno zemljište koje se daje pod zakup, a gdje se ostvaruju određene investicije od strane zakupoprimaca produže. Trenutačno je to 10 godina, dok je u entitetima taj rok 20-25 godina stoga bismo i mi išli na sličnu varijantu”, kazao je Pašalić.

 

Smjernica koja je podržana od strane Vlade ima za cilj da svi budu ravnopravno tretirani, bez obzira bili oni veliki ili mali proizvođači i ostavlja mogućnost zakupa svima koji primarnu poljoprivrednu proizvodnju zasnivaju na potrebama tržišta.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com