Menu

Skupština DIstrikta: JP "Komunalno Brčko" hitno da dostavi informaciju vezano za poskupljenje struje Istaknuto

Skupstina tabla infoRukovodstvo Skupštine Brčko distrikta BiH i šefovi poslaničkih klubova dogovorili su na današnjem sastanku da se na narednoj redovnoj sjednici brčanskog parlamenta 22. juna predloži dnevni red od 18 tačaka, među kojima je i sedam nacrta i prijedloga zakonskih akata.

 

Brčanski parlamentarci bi u proceduri drugog čitanja trebalo da razmatraju i usvoje Zakon o podsticaju u privredu Distrikta, kao i izmjene i dopune u Zakonu o reviziji javne uprave i institucija Distrikta.

 

Danas je dogovoreno da Skupština uputi zahtjev Javnom preduzeću "Komunalno Brčko" da hitno dostavi informaciju u vezi sa najavljenim poskupljenjem električne energije u Distriktu početkom jula u iznosu od 20 do 30 odsto.

 

Na sastanku je ukazano i na potrebu da parlament, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, po hitnom postupku imenuje vršioca dužnosti direktora "Komunalnog Brčko".

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje kada će u skupštinsku proceduru biti upućen prijedlog budžeta za fiskalnu 2016. godinu, potpredsjednik Skupštine distrikta Adem Ribić rekao je da sutra ujutro članovi parlamentarne većine treba da obave završne dogovore koji su tehničke prirode, a potom slijedi zakazivanje sjednice na kojoj će biti razmatran i usvojen taj važan zakonski akt.

 

/Srna/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com