Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera u Brčkom Istaknuto

 

Inspektori Inspektorata distrikta Brčko su na terenu i intenzivno kontrolišu poštovanje svih epidemioloških mjera koje je donio Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta.

 

Pored kontrole poštovanja epidemioloških mjera – nošenja maski u otvorenom i zatvorenom prostoru inspektori svakodnevno, posebno u noćnim časovima, kontrolišu rad ugostiteljskih objekata i svi oni objekti u kojima se epidemiološke mjere ne budu poštovale, biće privremeno zatvoreni.

Zoran Gajić, glavni inspektor Inspektorata distrikta kaže da su kontrole pokazale da se epidemiološke mjere za sada poštuju, ali vjerovatno ima i onih mjesta gdje se mjere krše kada nema prisustva inspektora.

„Za nepoštovanje epidemioloških mjera novim Zakonom o zaštiti od zaraznih bolesti koji na snagu stupa u subotu 7. novembra predviđene novčane kazne u iznosu od 100 do 1.000 maraka, kako za privredne subjekte tako i za pojedince“, istakao je Gajić.

Gajić napominje da su inspektori distrikta u prethodnom periodu podnijeli 21 prekršajnu prijavu, a izdato je i šest prekršajnih naloga i ti procesu se vode na sudu.

Inspektori brčanskog Inspektorata su, u posljednjih nekoliko sedmica, vršili intezivne kontrole poštivanja i primjene epidemioloških mjera kod vozača i putnika u javnom gradskom prevozu u distriktu.

Naredbom Kriznog štaba suspendovani su svi skupovi u zatvorenom prostoru. Javni skupovi na otvorenom i dalje su dozvoljeni, ali uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Gajić na kraju kaže da će kontrole poštovanja epidemioloških mjera biti nastavljene, ne samo na ulicama i ugostiteljskim objektima, nego i u javnim institucijama, gdje je takođe obavezno nošenje maske.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com