Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Brčko: Od početka godine registrovana 92 migranta Istaknuto

migranti brcko 768x576U prethodnom periodu zabilježen je daleko manji priliv migranata u Brčko distrikt u odnosu na isti period prošle godine.

Šef Službe za odnose sa strancima, Jovan Stojičić rekao je da je u oktobru registrovano osam migranata a predstavio je i ukupne podatke od početka godine.“U ovoj godini imali smo 92 registrovana migranta od kojih je najviše dolazilo iz Maroka, Iraka, Palestine i Sirije”, rekao je Stojičić.

 

On je naglasio da nemaju informaciju da je bilo ugrožavanja bezbjednosti od strane migranti tokom njihovog boravka u Brčkom, a zatim pojasnio proceduru prilikom registrovanja migranata.

 

“Većina migranata koje registrujemo kod sebe nema nijedan dokument, tako da im dajemo obrasce koje popunjavaju na svom jeziku. Na osnovu tako utvrđenog identiteta mi izdajemo potvrdu o iskazanoj namjeri za azil i upućujemo ih u azilantski centar u Sarajevo, gdje bi trebali da podnesu zahtjev za dobijanje azila. Međutim, od toga ne bude ništa jer se oni uopšte ne javljaju u azilantski centar u Sarajevu, nego nastave prema Bihaću ili drugim mjesatima nastojeći da pređu granicu BiH kako bi došli do zemalja EU,” istakao je Stojičić.

 

Iz Službe za odnose sa strancima su nam potvrdili da se migranti u Brčko distriktu ne zadržavaju dugo te da su praktično samo u tranzitu prema drugim destinacijama.

 

https://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com