Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Brčko: Apel Vladi da zaustavi deložaciju iz alternativnih smještaja Istaknuto

prutDirektor Omladinskog centra Vermont iz Brčkog Damir Radenković rekao je danas da apeluje na Vladu Brčko distrikta da zaustavi deložaciju višečlane porodice koja bespravno koristi stan u alternativnom smještaju u naselju Prutače.

Radenković je istakao da se nada da će Vlada izaći u susret, te da će deložaciju odgoditi za proljeće.

 

Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta je Policiji Brčko distrikta uputilo zahtjev za asistenciju prilikom deložacije jedne višečlane porodice za dan 24. novembra 2020. godine koja bespravno koristi stan u alternativnom smještaju u naselju Prutače.

 

S obzirom na to da u pripremi deložacije, nadležne institucije nisu na adekvatan način riješile smještaj deložirane porodice, te imajući u vidu pogoršanu epidemiološku situaciju na području Brčko distrikta i trenutne vremenske uslove, Policija Brčko distrikta juče je odustala od asistencije.

 

https://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com