Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

U Brčkom obilježen Dan državnosti BiH Istaknuto

dandPredstavnici Bošnjaka i Hrvata zajedno su obilježili današnji datum, a cvijeće je položeno na spomenike šehidima Armije Republike BiH, te poginulih branitelja HVO-a.

Mnoga udruženja građana i navijačke grupe su na sebi svojstven način obilježile 25. novembar, a grad Brčko je oblijepljen zastavama BiH.

 

„Vrijednosti ZAVNOBIH-a su najbolje za opstanak, mir, stabilnost i prosperitet ove zemlje i samo na takvim vrijednostima, budućnost, mladost, brčanska i bosanska može biti sigurna da će živjeti u miru“, ističe Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta.

 

„Na današnji dan je utemeljena Bosna i Hercegovina, ona je preživjela puno teških dana, puno teških događaja i vidi se da je BiH čvrtsta, stabilna, današnji dan je nju utemeljio. Bez obzira što neko pokušava da ljulja temelje Bosne i Hercegovine“, rekao je Ivo Filipović, zapovjednik 108. HVO brigade Brčko i dopredsjednik Skupštine.

 

federalna.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com