Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Sa državnog nivoa 170.000 maraka za projekte u Brčko distriktu BiH Istaknuto

 

Državna komisija za podršku održivom povratku u BiH odobrila je 170.000 maraka za provođenje projekata, po zahtjevu nekoliko odjeljenja brčanske Vlade.

„Prvi put je, po ovom osnovu, podršku dobilo nekoliko projekata kao što je onaj preko Odjeljenja za javnu sigurnost, gdje je obezbijeđeno 50.000 maraka za nastavak adaptacije objekta namijenjenog interventnom zbrinjavanju izbjeglih i lica iz takozvanih marginalizovanih grupa. Pored toga, identičan iznos odobren je Medžlisu Islamske zajednice Brčko za adaptaciju „Ruždije“, kao i 20.000 maraka za sanaciju porte i hrama, stradalog u poplavama u Vučilovcu. Tu je i 17.000 maraka za opremanje fiskulturne sale u povratničkom naselju Omerbegovača“, rekao je član državne Komisije za podršku održivom povratku u BiH i glavni koordinator Vlade Distrikta, Sead Šadić.
Za svaki od projekata, čiji su rokovi za završetak najduže godinu dana, biće potpisan poseban ugovor sa tačnim hodogramom aktivnosti.

„Moram istaknuti da je ovo prvi put da je Distrikt dio ovakog globalnog projekta, te da novac ne bi bio osiguran da se za to nisu svojski založoli gospoda, Dževad Mahmutović i Edin Ramić, kao članovi ove komisije, “naglasio je Šadić.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com