Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Merkel: Ograničenja zbog pandemije ostaju do januara 2021. Istaknuto

 

Mjere koje su na snazi ​​od novembra smanjile su broj kontakata za oko 40 posto. Riječ je o početnom uspjehu, ali ne o održivom. To je kazala njemačka kancelarka Angela Merkel koja je predstavila u najvišem zakonodavnom tijelu Bundestagu strategiju protiv koronavirusa u Njemačkoj.

Podsjetila je da su 28. oktobra zbog dramatičnog rasta broja novozaraženih, morali uvesti mjere koje su društveno prihvatljive. Napomenula je da su te mjere dale rezultate.

Poručila je da se građani ne smiju uljuljkati u lažni osjećaj sigurnosti.- Nošenje maski smanjuje rizik od infekcije - rekla je Merkel, dodavši da je maska zaštita, ali ne i sigurnost, zbog čega preporučuje medicinske maske FFP3.- Zima će biti teška - navela je i poručila da će trenutna ograničenja biti na snazi u većini dijelova Njemačke do početka januara 2021. godine.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com