Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Socijalistička partija unatoč odličnom izbornom rezultatu u Distriktu ide u opoziciju Istaknuto

Kokan 780x470Čelni čovjek brčanske Socijalističke partije, Zoran Kokanović je, u svom današnjem obraćanju javnosti, rekao da je juče potpisani Sporazum o takozvanom „srpskom bloku“ u Parlamentu Distrikta, jedna potpuno neprincipijelna koalicija koja nema izgleda na duži opstanak. Ujedno od SNSD-a zahtijeva da se izbore da Siniša Milić, još jedan mandat bude gradonačelnik Brčkog, s obziron da je to bio SNSD-ov glavni predizborni slogan.

 

“Otvoreno sumnjam da će SNSD istrajati na tome i sklon sam vjerovati da će vrijeme koje dolazi potvrditi ove moje sumnje. Mi ćemo djelovati kao jaka opozicija vjerujući da će uskoro doći vrijeme kada će trenutne koalicije biti prekomponovane, a u vlast ući SP koja je sigurno opšti pobjednik izbora, kada je srpsko glasačko tijelo u Distriktu u pitanju“, naglasio je Zoran Kokanović.

 

Ne smije se zaboraviti da su srpski predstavnici ostvarili najbolji izborni rezultat od formiranja Distrikta, jer su izborili 14 mandata u čemu je veliki doprinos Socijalističke partije.

 

„U ovom kontekstu se nadam da će doći trenutak da prije svega PDP i SDS ne budu u vladajućoj većini Distrikta, a da će njihovo mjesto zauzeti socijalisti, koji su bez sumnje, to zaslužili izbornim rezultatom“, zaključio je Zoran Kokanović.

 

(radio brcko)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com