Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Ovakav odnos prema Ivici Osimu donosi nemjerljiv gubitak za bh. fudbal Istaknuto

ivica osimFK Željezničar izražava nezadovoljstvo i nadamo se da će NS/FS BiH još jednom razmotriti svoje odluke i pokazati poštovanje prema svim sportskim veličinama koje su ostavile nemjerljiv doprinos u fudbalu naše domovine, stoji u saopštenju FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar izražava nezadovoljstvo na posljednje odluke Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, a koje se tiču “eliminisanja” Ivice Osima iz krovne kuće bh. fudbala.

 

NS/FS BiH proteklih dana donio je određene promjene Statuta koje nisu naišle na odobravanje od strane javnosti, ali na još veće negodovanje stigla je odluka u vezi naše legende, Ivice Osima. Naime, nakon što je dosadašnji predsjednik Saveza i zvanično postao počasni predsjednik, te se tako “izjednačio” s Ivicom Osimom, uslijedilo je formiranje novog tijela, Odbora za posredovanje, koji broji šest počasnih članova, a članovi moraju biti mlađi od 75 godina. Tom odlukom, vjerujemo neslučajno, onemogućen je ulazak Ivice Osima u Odbor. Popularni Švabo bi se možda zahvalio na pozivu i nekome drugom prepustio svoje mjesto u Odboru, ali način na koji je Osim “eliminisan” nije dostojan jednoj krovnoj kući fudbala, pogotovo znajući doprinos Ivice Osima za bh. fudbal.

 

FK Željezničar izražava nezadovoljstvo i nadamo se da će NS/FS BiH još jednom razmotriti svoje odluke i pokazati poštovanje prema svim sportskim veličinama koje su ostavile nemjerljiv doprinos u fudbalu naše domovine, stoji u saopštenju FK Željezničar.

 

(fokus)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com