Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Stanivuković natjerao zaposlenike gradske uprave da vrate ključeve službenih automobila Istaknuto

stan8Kao što je i najavio, novoizabrani gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković natjerao je zaposlenike gradske uprave da vrate ključeve službenih automobila, poručivši da više nema kašnjenja na posao i lakiranja noktiju u javnoj upravi.

"Svi ključevi za preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 sati, na moj zahtjev, u ured gradonačelnika. Niko više nema pravo koristiti službene automobile u privatne svrhe, kao što je to bio slučaj do sada. Preko 70 posto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena", kazao je Stanivuković.Kako je naveo Stanivuković, ubrzo će donijeti odluku da svi službeni automobili moraju biti označeni i da su spremni, a kako kaže, spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila.
"Među tim ključevima su i automobili vrijedni preko 100 hiljada KM, koje ćemo prodati, jer za građane Banjaluke ima više prioritetnih stvari. Moramo stati na kraj rastrošnom ponašanju, a ovo je samo prvi korak u tom planu, večeras donosimo brojne druge odluke", naveo je Stanivuković.Podsjećamo, novoizabrani gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković jučer je zvanično preuzeo dužnost prvog čovjeka ovog grada, a na tom mjestu je zamjenio dosadašnjeg gradonačelnika iz SNSD-a Igora Radojčića. Na posao je prvi dan doputovao autobusom, što su mnogi nazvali populističkim potezom, uzimajući u obzir da Stanivuković živi u luksuznoj vili.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com