Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Brčko: Čelnici zakonodavne vlasti upriličili tradicionalni prijem za novinare Istaknuto

novi9Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Ivo Filipović, u skladu sa mjerama Kriznog štaba, upriličili su tradicionalno prednovogodišnje druženje sa novinarima.

 

Milić je dosadašnju saradnju svih institucija Distrikta sa medijima u prethodnoj, ali i godinama prij, ocijenio zadovoljavajućom.

 

„Sa istim očekivanjima ulazimo u 2021. godinu. Smatram da je od presudne važnosti da svi segmenti vlasti shvate i prihvate ulogu novinara u kreiranju jednog demokratskog ambijenta. To je posebno važno za Skupštinu Distrikta u kojoj sjede predstavnici različitih političkih partija koji izražavaju volju građana. I otuda jedna posebna uloga medija da se svaki glas u Skupštini ovdje adekvatno prenese našoj javnosti da bi oni kasnije mogli formirati svoje mišljenje i naravno učestvovati na određeni način u donošenju odluka koje su od interesa za sve građane“, kazao je Milić.

 

Sumirajući prošlu godinu kao bivši gradonačelnik Brčko distrikta, Milić je istakao da je ona zbog pandemije virusa korona bila specifična kao i u ostatku svijeta.

 

„Morali smo da mjenjamo neke prioritete. Siguran sam da će 2021. godina biti obilježena aktivnostima na prevazilaženju stanja izazvanog pandemijom virusa korona. Nadamo se da će u međuvremenu epidemiološka situacija biti stabilizovana i da ćemo se okrenuti saniranju posljedica, kako po naše zdravstvo, tako i po privredu“, naglasio je Milić.

 

Također je dodao, da se u 2021. godini očekuje i realizacija niz velikih projekata Svjetske banke, a očekuje se i saradnja sa MMF-om, tako da je naredna godina godina razvojne šanse Brčko distrikta.

 

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović, ovom prilikom je istakao da kada su u pitanju novinari sa područja Distrikta da stiče utisak da su profesionalni jer prate sve ono što je važno na prostoru Distrikta, da prilično objektivno izvještavaju građane, što je na kraju i osnovna zadaća novinara.

 

 

Maja Kovačević, dugogodišnji novinar, mišljenja je da je odnos sa predstavnicima vlasti zadovoljavajući i da informacije ne nedostaju, čak ni u vrijeme pandemije.

 

„U odnosu na novinare u ostatku BiH mislim da smo u nekom boljem položaju, i ono što se meni najviše sviđa kada govorim o mojim kolegama, jeste što smo mi zaista kolegijalni. Prije svega smo prijatelji, pa tek onda kolege“, kazala je Kovačević.

 

Ovom prilikom predstavnicima brčanskih medija uručeni su skromni novogodišnji pokloni.

 

https://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com