Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Regija stala uz Hrvatsku, Ministarstvo sigurnosti BiH ponudilo pomoć Istaknuto

petrinja 1Ministarstvo sigurnosti BiH je nakon izvršenih konsulatacija i koordinacije sa institucijama u BiH i Hrvatskoj, stavilo na raspolaganje dva tima za zaštitu i spašavanje

Poruke podrške hrvatskom narodu danas stižu sa svih krajeva svijeta nakon razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju. Pomoć su ekspresno ponudile zemlje regije.

 

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine ponudilo je Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske – Ravnateljstvu civilne zaštite – pomoć nakon razornog zemljotresa koji je danas pogodio Petrinju i još nekoliko gradova.

 

S obzirom na to da je oštećen veliki broj objekata te da se još traga za preživjelima, Ministarstvo sigurnosti BiH je nakon izvršenih konsulatacija i koordinacije sa institucijama u BiH i Hrvatskoj, stavilo na raspolaganje dva tima za zaštitu i spašavanje.

 

Radi se o timu Federalne uprave civilne zaštite sa 42 spasioca i timu Republičke uprave civilne zaštite RS sa 18 spasilaca, koji će ukoliko pomoć bude prihvaćena od strane Hrvatske, sa svom pratećom opremom biti odmah upućeni u pogođeno područje, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da je zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj prošao uz minimalne žrtve i poručio da je Srbija spremna da pruži Hrvatskoj pomoć.

 

Vučić je poručio da je Srbija spremna da pruži svaku vrstu pomoći i da želi Hrvatskoj da se brzo oporavi i obnovi objekte.

 

“Veoma mi je žao i spremni smo da pružimo svaku vrstu tehničke, finansijske i bilo kakve pomoći“, rekao je Vučić novinarima u Zaječaru.

 

Crna Gora u ovim izuzetno teškim trenucima stoji čvrsto uz naše hrvatske prijatelje i saveznike, uz sve građane Hrvatske, rekao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović nakon razornog potresa u Hrvatskoj.

 

Đukanović je uputio brzojav hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću.

 

“Spremni smo pružiti pomoć i podršku“, rekao je Đukanović i dodao da Crna Gora s tugom gleda na zastrašujuće prizore koji dolaze iz susjedne Hrvatske.

 

I Europska unija pruža punu potporu Hrvatskoj i pozorno prati situaciju nakon razornog potresa, izjavio je u utorak predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

 

“U ovom teškom trenutku, Europska unija pruža punu potporu i pomoć narodu Hrvatske i i premijeru Andreju Plenkoviću”, objavio je Michel na Twitteru. “Naše su misli s ozlijeđenima i s radnicima na terenu”, dodao je.

 

Prema prvim izvještajima, u potresu je stradala najmanje jedna osoba dok je pričinjena ogromna materijalna šteta. Zemljotres se osjetio i u susjedim državama.

 

Autor: N1

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com