Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Migranti će prenoćiti u autobusima, za sada ne idu u kasarnu Bradina Istaknuto

migra bMigranti sa Lipe, njih oko 700, u 20 autobusa neće večeras biti prebačeni u kasarnu Bradina i azilantski centar u Delijašu saznaje BHRT. Ovo je potvrdio ministar sigurnosti Selmo Cikotić. O ovome će se odlučivati sutra jer ne želi da probleme prenosi iz jednog mjesta u drugo, kazao je on.

Ove dvije lokacije ponuđene su nakon požara, ali i povlačenja Međunarodne organizacije za migracije iz Lipe. Ipak, kantonalne i lokalne vlasti iz Hercegovačko-neretvanskog kantona protive se ovoj odluci.

 

Podsjećanja radi, na lokalitetu kampa “Lipa”, nakon nedavnog požara u kojem su izgorjeli boravišni šatori, ostalo je oko 600 migranata i izbjeglica, koji su bili u veoma teškoj situaciji zbog loših vremenskih i životnih uvjeta, a Crveni križ Grada Bihaća i USK-a osiguravao im proteklih dana topli obrok, launch pakete i odjevne predmete.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com