Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Gradonačelnik Kadrić upriličio prijem za predstavnike medija Istaknuto

2020 12 30 Gradonacelnik Kadric uprilicio prijem za novinare 1Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić je upriličio tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija koji djeluju i rade u Brčkom.

Gradonačelnik je istakao da je ovo prilika za izvjesnu analizu aktivnosti koje su provođene tokom kalendarske godine, analizu dobre saradnje s medijima i utvrđivanje zajedničkih planova za godinu koja dolazi.

 

„Mislim da smo imali u ovoj godini, i Vlada i Skupština, dobru saradnju s novinarima u Distriktu. Imali smo objektivno izvještavanje i smatram da će to biti dobar temelj za narednu godinu, koja će biti jako važna za Distrikt. Imamo izvjesne najave da će se procesi pokrenuti naprijed, da će biti i značajnijih reformi i tu će nam trebati podrška medija u Brčkom u smislu kvalitetnijeg obavještavanja i objašnjavanja brčanskoj javnosti da je neophodno da pristupimo određenim reformama koje će biti na korist zajednici u decenijima koje dolaze”, istakao je Kadrić.

Gradonačelnik je kazao da brčanski mediji imaju vrlo objektivan i izbalansiran pristup u izvještavanju. Posebno je istakao značaj vrijednosti informacija koje se iznose, a imaju kvalitet istinitosti.

 

„Ovo je trenutak u kojem se nalazimo, trenutak velikog iskušenja s pandemijom i generalno negativne slike i depresije koja vlada u zajednici. Bilo bi jako korisno za opće stanje da se malo više promovišu dobre i pozitivne priče i da im se da na značaju i vrijednosti. Trebamo svi skupa da radimo na polju promocije vrijednosti, promocije vrijednih i humanih ljudi, humanih akcija, a ne na promociji onoga što ne zavrjeđuje pažnju”, zaključio je Kadrić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com