Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

U akciji “Čep za hendikep” prikupljeno 15 tona čepova i podijeljeno preko 22.000 pelena Istaknuto

zorica pedic 640x470Udruženje „Anđeli“ iz Krepšića pokrenulo je prije četiri godine akciju „Čep za hendikep“ u kojoj prikupljanjem čepova, a zatim njihovom prodajom firmi koja ih reciklira, prikupljaju sredstva za djecu sa posebnim potrebama, kao i onu slabijeg imovinskog statusa.

Predsjednica ovog udruženja Zorica Pedić istakla je da su do sada prikupili i prema bojama sortirali veliki broj čepova, čijom su prodajom obezbijedili značaj broj pelena.

 

“U akciji “Čep za hendikep” do sada smo prikupili oko 15 tona čepova od kojih smo kupili i podijelili preko 22.000 pelena. Ova akcija i dalje traje i mogu slobodno pozvati sve naše sugrađane da i dalje skupljaju čepove i da se još intenzivnije uključe u akciju kako bismo još pomogli svima onim kojima je pomoć potrebna”, rekla je Pedić.

 

Iz udruženja “Anđeli” su nam potvrdili da već dugi niz godina pomažu djeci s invaliditetom i djeci sa posebnim potrebama jer oni spadaju u najranjivije kategorije u našem društvu.

 

https://radiobrcko.ba/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com