Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Brčko: Gradonačelnik darovao prve bebe i obradovao 750 mališana paketićima Istaknuto

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić darovao je prve bebe rođene u novoj godini novčanim iznosom od po 500 KM. Prve porodilje u Brčkom u 2021. godini su Slađana Arsenić i Ljiljana Milojević, a bebe su rođene 2. januara.

Gradonačelnik je uz čestitke porodicama poručio da grad skromnim poklonom nastavlja tradiciju darivanja prvih beba. „Sretne porodice su dobile najljepši poklon za novu godinu, a obradovali su i nas prvim stanovnicima naše lokalne zajednice. Želim im mnogo zdravlja i radosti, te da uživaju u blagodatima roditeljstva“, poručio je gradonačelnik Kadrić.
Gradonačelnik je u skladu s tradicijom obradovao 750 mališana novogodišnjim paketićima i to svu djecu vrtića „Naša djeca“, štićenike Centra za mentalno zdravlje u Brčkom, učenike odjeljenja djece s posebnim potrebama u III. osnovnoj školi i mališane u humanitarnom naselju Prutače.

„Poštujući epidemiološke mjere, a prije svega čuvajući zdravlje sebe i drugih, ove godine nismo organizovali posjete Bolnici i vrtićima. Bez obzira na to, nadam se da smo obradovali naše stanovnike novogodišnjim poklonima“, rekao je gradonačelnik Esed Kadrić.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com